CBO Vooruitwerklab

MNPoelman

Placeholder

Evenement beschrijving

Wetenschappelijk onderbouwde verrijkingsklassen

Een activiteit van CBO Talent Development

 

Wilt u kinderen de kans geven om te leren leren op een niveau passend bij hun mogelijkheden en inzicht te verwerven in hun sterke en nog (verder) te ontwikkelen mogelijkheden? Zodat ze kunnen functioneren als zelfstandige, zelfsturende personen en als zodanig leren samenwerken? Dan is het CBO-Vooruitwerklab de moeite waard!

Het CBO-Vooruitwerklab biedt samenwerkingsverbanden, scholen en particulieren de mogelijkheid om passend onderwijs te verzorgen voor kinderen met kenmerken van hoogbegaafdheid uit groep 4 t/m 8. De kinderen krijgen uitdagende opdrachten voorgelegd die passen bij hun onderwijs- en leerbehoeften. Deze opdrachten zijn opgezet rondom drie manieren van denken: Analytische, Creatieve en Praktische intelligentie (ACP) vanuit de theorie van Sternberg over succesvolle intelligentie.

Samen met ontwikkelingsgelijken gaan kinderen aan de slag om zichzelf en de ander beter te leren kennen. Na afloop van het traject hebben kinderen onder andere meer inzicht in de eigen manier van denken en werken, zijn zij zich bewust van het leerproces en niet enkel gericht op het resultaat, en weten de leerlingen hoe zij van en met elkaar kunnen leren.

CBO Talent Development is een internationaal expertisecentrum op het gebied van hoogbegaafdheid.  Het CBO draagt door middel van wetenschappelijk onderzoek bij aan een optimale ontwikkeling van kinderen en (jong)volwassenen met kenmerken van hoogbegaafdheid. Daarnaast wil het CBO een substantiële bijdrage leveren aan professionalisering van onderwijs en hulpverlening aan mensen met mogelijkheden op hoogbegaafd niveau. Daarom wordt het CBO-Vooruitwerklab ook aangeboden in een train-de-trainer constructie.

Nieuwsgierig wat het CBO-Vooruitwerklab voor u en uw leerlingen kan betekenen? Kom dan naar onze interactieve online activiteit tijdens de week van de hoogbegaafdheid van 6 tot 14 maart 2021.

Details

  • Organisator: CBO Talent Development
  • donderdag 11 maart, van 10:00 tot 11:00
  • https://cbo-nijmegen.nl
  • Prijs: € gratis

Aanmelden via e-mail:

Adres

CBO Talent Development,
Toernooiveld 100, Nijmegen, Netherlands.

Meer informatie: